Airbus: 10 milliárd dolláros megrendelés

Vágólapra másolva!
Több mint száz repülőgépre kapott megrendelést az európai Airbus repülőgépgyártó konzorcium az amerikai ILFC repülőgéplízing-cégtől, s ezzel 300 közelébe emelkedett az Airbus által idén eddig felvett új megrendelések száma - közölte kedden a gyártó. A fő rivális, az amerikai Boeing a konkurencia bejelentésére azzal reagált, hogy ő "400 körüli" új megrendelést vár az idén.
Vágólapra másolva!

Az Airbus a héten zajló párizsi légivásáron bejelentette: összesen 106 repülőgépre vett fel új megrendelést az ILFC-től. Az amerikai lízingcég a fejlesztés alatt álló A380-as óriásgép-család teherszállító változatából ötöt, az A330-as széles törzsű utasszállítóból 21-et, az A320-as keskeny törzsű modellcsaládból 80-at rendelt, s végleges szerződést kötött annak az öt A380-800-as óriás utasszállítónak a megvételére, amelyre még a korábbi, farnborough-i légivásáron kötött le opciót. A megrendelés értéke listaáron 9,4 milliárd dollár, jóllehet a nagyfogyasztók rendszerint kedvezményeket kapnak a hivatalos árakból. Az Airbus nem közölte a tranzakció valós értékét - írta a Reuters.

A Boeing kereskedelmi repülőgépgyártó üzletágának vezérigazgatója, Alan Mulally közölte: a piacon az idén összesen 800-900 utasszállító repülőgépre lesz kereslet, s várakozásai szerint ebből a Boeingnak 400 körüli megrendelés jut. Az amerikai gyártó az idén eddig 169 új repülőgépre vett fel megrendelést.

(MTI)

Ajánlat:

Airbus