A Moody's leminősítette a Swissairt

Vágólapra másolva!
A Moody's nemzetközi hitelminősítő leértékelte a svájci Swissair légitársaság hosszú lejáratú kötelezettségeinek besorolását a korábbi Baa3-ról Ba3-ra. A döntés hátterében az áll, hogy a légitársaságnak minden bizonnyal a várakozásoknál többe kerül megszabadulnia francia és belga részesedéseitől.
Vágólapra másolva!

Az amerikai Moody's hitelminősítő ismét leértékelte a svájci Swissair légitársaságot. A hosszú lejáratú kötelezettségeinek osztályzatát a kockázatos befektetői kategória felső széléről, Baa3-ról Ba3-ra rontotta, a rövid lejáratú kötelezettségekét pedig Prime-3-ról Not Prime-ra, nem elsőrendűre fokozta le.

A hitelminősítő azzal indokolta döntését, hogy a Swissairnek minden bizonnyal a vártnál többe kerül megszabadulnia részesedéseitől a francia Air Littoralban, az AOM-ban, az Air Libertében és a belga Sabenában - írta a svájci sda hírügynökség szerdán.

A Moody's kellemetlennek tartja a Swissair alaptevékenysége számára az üzemanyagárak emelkedését és azt is, hogy a svájci kormány eddig semmilyen megoldást nem talált ki a társaság támogatására.

A hitelminősítő előzőleg április 2-án értékelte le az akkor még SAirGroupnak nevezett cégcsoportot a befektetőknek ajánlott kategória alját jelentő A3-ról Baa3-ra.

Szerda reggel a Swissair részvényeinek árfolyama 104,25 svájci frank volt a zürichi értéktőzsdén, 0,25 svájci frankkal drágább a keddi záróárnál.

(MTI)

Ajánlat:

Moody's