A Deutsche Telekom eladja kábeltársaságainak egy részét

Vágólapra másolva!
A Deutsche Telekom eladja a hat regionális kábeltelevíziós társaságban birtokolt 55 százalékos részesedését az amerikai Liberty Media által vezetett konzorciumnak, amelynek tagja a Klesch & Co. befektetői csoport is. A német távközlési vállalat az UMTS-engedélyek megvásárlásából származó adósságai miatt kényszerül a társaságok értékesítésére.
Vágólapra másolva!

A Deutsche Telekom csütörtökön bejelentette, hogy hat német regionális kábeltelevíziós társaságban lévő részesedését eladja a coloradói székhelyű Liberty Media vállalatnak - írja a CNNfn.

Az ügylet révén a Liberty Media tulajdonába kerülnek a Detsche Telekom Kabel-Services és a MediaServices leányvállalatok is. A Liberty Media által vezetett konzorcium - amelynek tagja a Klesch & Co. befektetői csoport is - így 55 százalékos részesedést szerez a kábeltársaságokban. Az amerikai vállalat irányítja egyébként Európa legnagyobb kábelszolgáltatóját, az amszterdami Pan-European Communications-t.

Németországban becslések szerint 18 millió fogyasztó rendelkezik kábeltelevízió-csatlakozással, azonban csak egyharmaduknak van DT tulajdonban lévő társasággal szerződése, az ügyfelek kétharmada független társaságok hálózatait használja.

A Deutsche Telekom az UMTS engedélyek vásárlása nyomán keletkezett 57 milliárd eurós tartozásait kívánja törleszteni a kábeltársaságok eladásából származó összeggel.

(Üzleti Negyed)

Ajánlat:

Deutsche Telekom

Korábban: