A Nike gyenge első negyedévre számít

Vágólapra másolva!
A Nike, a világ legnagyobb sportruházat-gyártó cége pénzügyi évének negyedik negyedéről 163 millió dolláros profitot jelentett, ami felülmúlja az egy évvel korábban elért 126 millió dolláros nyereséget. A vállalat ugyanakkor figyelmeztetett, hogy a június 1-én kezdődő három hónap nyeresége várhatóan elmarad a tavalyi év hasonló időszakában regisztrált értéktől.
Vágólapra másolva!

Az amerikai sportruházat-gyártó vállalat, a Nike csütörtökön bejelentette, hogy pénzügyi évének negyedik negyedében elért nyeresége némileg meghaladja az elemzők által előzetesen valószínűsített értéket, azonban az első negyedév eredményei várhatóan csalódást keltenek majd - írja a CNNfn.

Az Oregon állambeli Beavertonban található vállalat a május 31-ével végződő három hónapban 163 millió dolláros - részvényenként 60 centes - profitot könyvelhetett el, szemben az előző pénzügyi év hasonló időszakában elért 126 millió dolláros - részvényenként 46 centes - nyereséggel. A First Call által megkérdezett elemzők korábban 59 cent részvényenkénti nyereséget valószínűsítettek.

A vállalat negyedik negyedévi árbevételei 2,5 milliárd dollárt tettek ki, ami 9 százalékos növekedésnek felel meg az elmúlt év hasonló időszakában elért 2,3 milliárd dollárhoz viszonyítva.

A Nike ugyanakkor figyelmeztetett, hogy az első negyedévi nyeresége várhatóan az egy évvel korábbi részvényenkénti 77 centes érték alá esik. Ugyancsak a First Call által megkérdezett elemzők az erre a negyedévre vonatkozó, egy részvényre jutó nyereséget szintén 77 centre becsülték.

A teljes 2001. pénzügyi évben egyébként a Nike 590 millió dolláros nyereséget könyvelhetett el, ami egy részvényre lebontva 2,16 dolláros profitnak felel meg. A 2000. pénzügyi évben 11 millió dollárral kevesebb profitot realizáltak mint egy évvel korábban. Az év egészét tekintve a bevételek 500 millió dollárral nőttek, és 9,5 milliárd dollárt tettek ki.

A cég részvényeinek árfolyama szerdán 9 centtel 42,66 dollárra csökkent a New York-i értéktőzsdén.

(Üzleti Negyed)

Ajánlat: