Áprilisban jelentősen nőtt a kiskereskedelmi forgalom

Vágólapra másolva!
Az előzetes adatok alapján áprilisban a kiskereskedelmi forgalom értéke 414,304 milliárd forint volt, ami folyó áron számítva 14 százalékos bővülést jelent a tavalyi év hasonló időszakában regisztrált értékhez képest. Az első négy havi forgalom 15 százalékkal nőtt a tavalyi értékhez viszonyítva, és 1455,699 milliárd forintot tett ki.
Vágólapra másolva!

Áprilisban 414,304 milliárd forint volt a kiskereskedelmi forgalom értéke, ami 14 százalékos folyó áron számított, és 5,4 százalékos volumen-bővülés az egy évvel korábbihoz képest - közölte a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) csütörtökön az előzetes adatok alapján.

Az első négy havi kiskereskedelmi forgalom folyóáron 15 százalékkal, változatlan áron számolva 6,7 százalékkal bővült, értéke 1455,699 milliárd forint volt.

Áprilisban folytatódott a gépjármű- és alkatrész-kiskereskedelmi eladások volumenének dinamikus növekedése, amit a 21 százalékos bővülés mutat. A gépjármű-üzemanyag kiskereskedelmi forgalma viszont összehasonlító áron számolva 1,4 százalékkal elmarad az egy évvel korábbitól.

Az élelmiszer és élelmiszer-jellegű vegyes kiskereskedelmi forgalom 4,5 százalékkal volt magasabb áprilisban, mint egy évvel korábban.

Lényegében az egy évvel korábbi magas szintnek megfelelően alakult áprilisban a bútor-, műszakicikk- és vasáru-kiskereskedelem, valamint az iparcikk-jellegű vegyes kiskereskedelem eladási volumene. Az előző év áprilisi szinthez képest a textil-, ruházati- és lábbeli-kiskereskedelem értékesítési volumen 2,6 százalékkal csökkent áprilisban.

(MTI)

Ajánlat:

Központi Statisztikai Hivatal