Csepi Lajos lesz az Index.hu vezérigazgatója

Vágólapra másolva!
Több forrásból származó információk szerint július 15-től Csepi Lajos veszi át az Index.hu Rt. vezérigazgatói posztját. Csepi a Fotex vezérigazgatói székét adja fel az internetes tartalomszolgáltató cég kedvéért, ahol Kőrösi Ákostól, az Index.hu legnagyobb tulajdonosától veszi át a megbízatást.
Vágólapra másolva!

A Bloomberg hírügynökség értesülései szerint, a Fotex Rt. nem hosszabbítja meg Csepi Lajos lejáró szerződését, a vezérigazgatói feladatok ellátását a vállalat tulajdonosa Várszegi Gábor veszi át. A Fotex árfolyama a tőzsdén szerdán nap közben 10 százalékkal is esett.

Megfigyelők szerint nem biztos, hogy az áresésben csak a vezérigazgató távozásáról szóló esetleges információk játszottak szerepet. A Bloomberg értesülései szerint ugyanis a Morgan Stanley számos alapkezelő által követett feltörekvő piaci részvényindexéből hamarosan kikerülnek a társaság részvényei, és ez önmagában is jelentős eladásokat generálhatott a papír piacán. Ezen kívül a Berenberg Bank mintegy 41 millió eurós vagyont kezelő, Magyarországra szakosodott befektetési alapjában július végén 4,1 százalékos súllyal szerepeltek Fotex-részvények. Így önmagában akár ennek az egy alapnak a kiszállása is jelentősen megingathatja a részvény árát.

Csepi Lajos mozgalmas pályát tudhat maga mögött: az Antall-kormány idején, 1990 és 1994 között az Állami Vagyonügynökség ügyvezető igazgatója, 1994-ben néhány hónapig az Állami Vagyonkezelő Rt. vezérigazgatója volt. 1994-95-ben az Allied Investment (AI) Rt. igazgatója volt. 1995 és 1997 között Csepi az OTP Bank Rt. főtanácsosa, 1997-től az OTP Lakás-takarékpénztár Rt. elnök-vezérigazgatója lett. Az üzletember 1999-ben ült a Fotex Rt. vezérigazgatói székébe, ahonnan most az Index.hu hasonló pozíciójára vált át.

Kőrösi Ákos, az Index eddigi elnök-vezérigazgatója a társaság elnöke marad, míg Braun Róbert, Uj Péter és Gerényi Gábor az igazgatóság tagjaiként dolgoznak tovább - értesült a Népszabadság.

(Üzleti Negyed)

Ajánlat:

Index

Fotex