A Ford másfélmillió autót hív vissza átvizsgálásra

Vágólapra másolva!
A Ford vállalat 1,4 millió, idén gyártott autóját hívja vissza az Egyesült Államokban műszaki felülvizsgálatra, mert a járművekben nem jól záródnak a biztonsági övek csatjai. A TRW vállalat által gyártott csatok állítólagos hibája miatt visszahívták az összes olyan modellt, amelyek május 26. előtt készültek.
Vágólapra másolva!

Meg nem erősített értesülések szerint a biztonságiöv-csatok hibája már két könnyebb sérüléshez vezetett. A Ford-kereskedőknek állítólag a vezető és a jobb első utas biztonsági csatját kell ellenőrizniük, az első középső, illetve a hátsó biztonsági övek működésével nincs gond. A műszaki vizsgálat időpontjáról még júlusban kiértesítik a tulajdonosokat, a vizsgálat és a csatok esetleges cseréje ingyenes.

A TRW azonnal közölte, hogy megtéríti a Ford-képviseleteknek a műszaki átvizsgálás költségeit (az összeg nagyságát nem hozták nyilvánosságra).

Ann O'Neill, a Ford ügyfélszolgálati osztályának szervízügyi igazgatója azt mondta, becslése szerint a járművek 5 százalékánál fordulhat elő az, hogy a biztonsági csatok nem záródnak tökéletesen, ha nem tolják a zár nyelvét kellő erővel a zárba. OÍNeill azt tanácsolta minden utasnak, hogy határozott, hirtelen mozdulattal kattintsa be az öv csatját, és ellenőrizze, hogy tart-e.

(MTI)