Kizárhatják a Nasdaq-ról a UPC-t

Vágólapra másolva!
Rekordforgalom mellett 36,7 százalékkal, egy dollár alá csökkent a legnagyobb európai kábeltársaság, a United Pan-Europe Communications (UPC) részvényeinek árfolyama hétfőn, a Nasdaq-on - jelentette a Bloomberg hírügynökség. Befektetők szerint a vállalat pénzügyi helyzete súlyos, és ha a részvények árfolyama tartósan egy dollár alatt marad, akkor a vállalatot kizárhatják a Nasdaq-ról.
Vágólapra másolva!

A hétfői kereskedés során 14 millió UPC-részvény cserélt gazdát, és a papírok értéke 36,7 százalékkal, 0,95 euróra csökkent. Egy évvel ezelőtt még 34 eurót adtak egy UPC-részvényért.

Szakértők és kereskedők a papírok árfolyamának mélyrepülését azzal indokolták, hogy a cég pénzügyi helyzete a befektetők szerint ingatag: egyre-másra terjednek el olyan hírek, hogy a vállalat kifogy a készpénzből, amit a UPC illetékesei rendre cáfolnak. Az MSN Money Central emlékeztet arra is, hogy a vállalat adóssága az első negyedév végén 7,2 milliárd euró volt.

Az árfolyam zuhanásának egyik oka az is lehetett, hogy a befektetők attól tartanak, hogy a UPC részvényeit kizárhatják a Nasdaq-ból. A börze szabályai szerint ugyanis ha egy papír árfolyama 30 egymás utáni kereskedési napon 1 dollár alatt marad, akkor a kibocsátót figyelmeztetik, majd ha az árfolyam további 90 napon keresztül nem emelkedik, akkor a céget kizárhatják a tőzsdéről.

(Üzleti Negyed)

Ajánlat: