Az S and P szerint év végére fellendülhet az amerikai gazdaság

Vágólapra másolva!
Bár a Standard and Poor's becslése szerint a cég vezette S and P 500-as indexben szereplő vállalatok működési profitja az idén átlagosan 12 százalékkal csökken, a hitelminősítő mégis optimista: elemzői úgy vélik, hogy a Fed agresszív kamatpolitikája az év végére fellendítheti az amerikai gazdaságot.
Vágólapra másolva!

A Standard and Poor's legújabb becslése szerint a cég vezette S and P 500-as indexben szereplő vállalatok működési profitja az idén átlagosan 12 százalékkal csökken éves összevetésben. A hitelminősítő egy hónappal ezelőtt 9 százalékos, két hónappal ezelőtt pedig 6 százalékos átlagos visszaesést jósolt.

Az Standard and Poor's vezető közgazdásza, David Wyess szerint az amerikai GDP az idén 1,7 százalékkal bővül: a hitelminősítő intézményi szinten 2,0 százalékos gazdasági növekedést jósol a harmadik negyedévre és 3,5 százalékosat a negyedik negyedévre. Az előrejelzés szerint a gazdasági növekedés az adócsökkentések, az olcsóbb energia és a vállalati raktárkészletek csökkenése miatt gyorsul.

A Standard and Poor's elemzői úgy vélik, hogy a jegybank szerepét betöltő Fed január óta végrehajtott kamatcsökkentései az év vége felé, vagy ajövő év elején már érezhetően élénkíteni fogják a gazdaságot.

(MTI)

Ajánlat: