Az AT&T és az AOL Time Warner egyesítené kábeltelevíziós szolgáltatásait 

Vágólapra másolva!
Az amerikai távközlési óriás, az AT&T és az AOL Time Warner egyesíteni kívánja kábeltelevíziós szolgáltatásaikat. Korábban az AT&T visszautsította a harmadik legnagyobb kábel TV-s szolgáltató, a Comcast 40 milliárdos ajánlatát. Elképzelhető azonban, hogy az AT&T más szolgáltatókkal is egyesülési tárgyalásokat kíván folytatni. 
Vágólapra másolva!

A Wall Street Journalban megjelent információk szerint az AT&T amerikai telefontársaság előrehaladott tárgyalásokat folytat az AOL Time Warnerrel kábeltelevíziós szolgáltatásaik egyesítéséről - írja a CNNfn.

A távközlési ágazatvezető AT&T egyben a legnagyobb amerikai kábeltelevíziós cég is, míg a világ vezető média és online-szolgáltatója, az AOL Time Warner egyben a második legnagyobb amerikai kábeltelevíziós cég. Az AOL tulajdonában van egyébként a CNN és a CNNfn is.

A Wall Strteet Journal információi szerint a tárgyalások azt követően kezdődtek, hogy az AT&T nem fogadta el a harmadik legnagyobb kábeltelevíziós szolgáltató, a Comcast 40 milliárd dolláros ajánlatát. Az ajánlatot azért utasította el az AT&T igazgatótanácsa, mert a Comcast 45 százalékos szavazati jogot kért egy esetleges AT&T-Comcast vegyesvállalatban, annak ellenére, hogy a Comcast részvényesei jóval kisebb részesedést birtokoltak volna. A Wall Street Journal szerint ugyanakkor Az AOL és az AT&T kábel-részlegeinek egyesülését követően a 45 százalékos részesedést birtokló AOL részvényesek szavazati aránya szintén 45 százalékos lenne.

A lap szerint egyébként az AT&T valószínűleg az AOL Time Warneren kívül más cégekkel is tárgyalást készül folytatni a kábeltelevíziós szolgáltatások fúziójáról.

Az AT&T részvényeinek árfolyama 59 centet esett és 19,46 dolláron zárt a keddi kerekedési napon a New York-i értéktőzsdén, az AOL papírok pedig 30 centet veszítettek értékükből és 42,70 dolláron zárták a napot.

(Üzleti Negyed)

Ajánlat:

AT&T