Elit diplomák, kiugró kezdő fizetések

Vágólapra másolva!
Továbbra is az informatikusi, a mérnöki, és a közgazdászdiplomákat értékeli a legtöbbre a munkaerőpiac. Az említett diplomák előnyei nem csupán az elhelyezkedés sikerességében mutatkoznak meg, hanem a kezdő fizetések nagyságában is, melyek akár a 3-500 ezer forintot is elérhetik.
Vágólapra másolva!

A Világgazdaság munkaerő-piaci esélyeket vizsgáló cikke szerint az elmúlt két-három évben is rengeteget javultak a mérnöki, informatikusi és közgazdász diplomával rendelkező pályakezdők elhelyezkedési esélyei. Különösen nagy előnyökkel bír az a kezdő munkavállaló, aki mérnöki vagy informatikusi végzettsége mellett közgazdászképzésben vett részt, két-három nyelven kommunikál, valamint tanulmányai során hazai és külföldi vállalatoknál szerzett gyakorlatot. A kezdő fizetés ilyen esetben akár a bruttó félmillió forintot is elérheti.

A lap információi szerint az átlaghoz képest kiugróan magas induló kereset csak a munkába álláskor mutat jelentős eltérést, a későbbiekben jóval lassabban nő, mint ahogyan azt az induláskor remélni lehetett.

A jövőbeni elhelyezkedési esélyeket latolgatva kiderül, hogy az "elit" továbbra is a három fentebb említett végzettség marad. Egy korábbi összesítés szerint egy végzett villamosmérnöknek kétszer annyit a fizetése, mint egy átlagos frissdiplomásnak, a második helyen az informatikusok, gazdasági végzettségűek vannak, őket pedig a hasonló szakmákban főiskolai végzettséget szerzők követik.

(Üzleti Negyed)

Ajánlat: