Élénkülő ingatlanforgalom a Velencei-tónál

Vágólapra másolva!
Az elmúlt hetekben ismét növekedett a Velencei-tavi ingatlanok iránti kereslet: érdeklődés elsősorban a 10 millió forintnál drágább, jó állapotban lévő házak és a kifejezetten régi parasztházak iránt mutatkozik. Szakértők szerint az M7-es felújítsa tovább növelheti a keresletet.
Vágólapra másolva!

Faragóné Nagy Erzsébet, a pákozdi Vigvam ingatlaniroda vezetője szerint a vevők többnyire középosztálybeli fiatalok és középkorúak, akik székesfehérvári, vagy budapesti lakosok.

Szegedi Éva, a gárdonyi Immo-Velence ingatlanügynökség vezetője szerint az M7-es felújításának befejeződésével tovább nőhet a kereslet. A tó környékén alacsonyabbak az ingatlanárak, mint a budapesti agglomerációban, ugyanakkor az autópályának köszönhetően mindössze 15 perccel kell többet autózni. A szakértő elékeztetett arra is, hogy korábban már sokan vásároltak házat a tó környékén egy budapesti panel árából, de a fővárosi használtlakás-piacon tapasztalható túlkínálat fékezi a folyamatot.

Hegedűs Sándor, az északi parti Pákozd polgármestere szerint a 2500-as lélekszámú településen körülbelül 30-50 ingatlan van külföldiek tulajdonában. Közülük sokan magyar származású, de külföldi állampolgárságú nyugdíjasok.

(MTI)

Ajánlat:

Ingatlan
(az Üzleti Negyed rovata)

Travelport