Továbbra is aktív a Gazprom Magyarországon

Vágólapra másolva!
Miután a Gazprom jelentős tulajdoni hányadot szerzett a két legnagyobb magyar vegyipari vállalatban, az orosz gázipari óriáscég további üzleti tranzakciókat bonyolít hazánkban: rekordösszegű, mintegy 50 milliárd forintos hitelt vesz fel négy magyar banktól, és leányvállalatán, a Sziburon keresztül új vegyipari céget is alapított.
Vágólapra másolva!

A NAPI Gazdaság értesülései szerint Kazincbarcikán alapított céget az orosz Gazprom petrolkémiai leányvállalata, a Szibur, amely londoni érdekeltségén keresztül a szintén kazincbarcikai BorsodChem Rt. legnagyobb tulajdonosa. A Sibur - Európai Termelések Kft. fő tevékenységi köre az egyéb műanyag termék gyártása. Az új céget 28 millió forintos törzstőkével az a Sibur International Ltd. hozta létre, amely a CIB Rt.-től megvásárolta a BorsodChem 24,8 százalékos részesedését.

A Gazprom ugyanakkor Magyarországon rekordösszegűnek számító, 50 milliárd forintos hitelt vesz fel négy hazai banktól - közölte szerdai számában a Világgazdaság. Az óriáscég igazgatósága keddi ülésén döntött a hitel felvételéről, amit a Blue Stream és a Yamal nevű, Nyugat-Szibériától Nyugat-Európáig húzódó gázvezetékek kiépítésére fordít; az új vezetékektől a vállalat európai eladásai növelését reméli. A Világgazdaság úgy tudja, hogy a hitelt többek között az ÁÉB és az MKB nyújtja a gázipari óriáscégnek.

(Üzleti Negyed)

Ajánlat:

Gazprom