Előnyben a földvásárló családok

Vágólapra másolva!
A családi gazdálkodóknak jövőre ígért támogatásokat és kedvezményeket egy újabb pénzügyi törvénycsomagban viszi a parlament elé a kormány. A családi földvásárlás jelentős illetékkedvezményeket élvez januártól - írja keddi számában a Népszabadság. A lap úgy tudja, hogy a tervezett támogatások költségvetési fedezetéről egyelőre nem döntött a kabinet.
Vágólapra másolva!

A jövőre mintegy ötezer gazdálkodó család számára átlagosan négymillió forintos közvetlen támogatást garantáló törvény előkészítését éles kormányzaton belüli vita előzi meg - értesült a lap. A mezőgazdasági családi vállalkozóknak január 1-jétől járó különleges kedvezményeket - például több tízmilliós, hosszú távú, államilag garantált földvásárlási és "majorságkialakítási" hiteleket, valamint közteher-fizetési könnyítéseket - felölelő jogszabály-csomag költségvetési fedezetéről még nincs végleges döntés.

A mezőgazdasági családi vállalkozókról szóló törvény tervezetének augusztus 15-ig kell elkészülnie - mondta a Népszabadságnak Kovács Zoltán, az agrártárca közigazgatási államtitkára. Kovács Zoltán megerősítette: a minisztérium a támogatások mintegy 20 milliárd forintos fedezetét a büdzsé tartalékából szeretné megkapni, amit viszont a Pénzügyminisztérium nem támogat. A pénzügyi tárca azt szeretné, ha az összeg jó részét az agrártárca költségvetéséből finanszíroznák.

További bonyodalmat jelent, hogy a 20 milliárdos tervezett költségben nem szerepel a kedvezmények okozta adóbevétel-kiesés.

(Üzleti Negyed)

Ajánlat: