Meghétszerezte nyereségét a Slovnaft

Vágólapra másolva!
Hétszeresére növelte nettó nyereségét az első félévben a szlovák Slovnaft olajtársaság: eredménye az egy ével ezelőtti 322 millió szlovák koronáról 2,175 milliárd koronára nőtt. A társaság közölte azt is, hogy éves nettó profitja a korábban várt 4 milliárd koronánál lényegesen nagyobb lesz. A szlovák vállalat részvényeinek 36 százaléka a Mol tulajdonában van.
Vágólapra másolva!

A Slovnaft szerdai bejelentése szerint a vállalat árbevétele az első félévben 36,9 milliárd koronára emelkedett az egy évvel korábbi 31,7 milliárdról, üzemi eredménye pedig 5,4 milliárd koronára javult az egy évvel azelőtti 3,5 milliárdról. A kamatok, adó és amortizáció előtt számolt (EBITDA) eredmény 7,25 milliárd korona volt a félév végén a korábbi 5,25 milliárd korona után.

A jelentős eredmény-növekedésben szerepet játszott az is, hogy az első félévben jelentkeztek először a Mol-lal való együttműködés kedvező eredményei.

Slavomir Hatina, a Slovnaft vezérigazgatója közölte: a társaság gazdálkodását érintő külső tényezők a második félévben az első félévnél kedvezőtlenebbek lesznek, de ennek ellenére a társaság eléri idei célkitűzéseit.

(MTI)

Ajánlat:

Slovnaft

Korábban:

A vártnál kisebb a Mol vesztesége
(2001. augusztus 14.)