72 millió Deutsche Telekom részvény eladása várható

Vágólapra másolva!
A Deutsche Telekom részvényei 2,7 százalékos eséssel nyitottak kedden, miután a Financial Times Deutschland keddi száma szerint hamarosan nagy részvénycsomagot értékesít az egyik nagybefektető, a finn Sonera távközlési vállalat.
Vágólapra másolva!

A cikk szerint szeptember és az év végre között 72 millió Deutsche Telekom-részvényt ad el a Sonera. - A teljes Deutsche Telekom-részvénypakettünktől megválunk - idézte Samppa Seppola vezérigazgató-helyettest az újság.

A Deutsche Telekom több mint 25 százalékot vesztett a frankfurti értékzőzsdén az után, hogy a Deutsche Bank 44 millió részvényét értékesítette két hete, minden bizonnyal a hongkongi székhelyű Hutchison Whampoa megbízásából.

Amikor a Deutsche Telekom májusban zárta az amerikai VoiceStream mobilszolgáltató megvásárlását, a Sonera is azok között a cégek között volt, amelyek a vételár fejében Deutsche Telekom-részvényeket kaptak. Az ügyletben, a többiekhez hasonlóan, a Sonera is eladási tilalmat vállalt, de az szeptemberben lejár. Elemzők várakozása szerint szeptemberben akár 232 millió, decemberben pedig további 289 millió Deutsche Telekom-részvény áramolhat a piacra.

Kedden délelőtt a Deutsche Telekom, némi javulás után, 17,08 euró volt a frankfurti értéktőzsdén, 1,27 százalékkal gyengébb a hétfői zárónál.

(MTI)