Az argentin McDonald's kötvényért kínál menüt

Vágólapra másolva!
Miközben Argentína továbbra is tárgyal a Nemzetközi Valutaalappal (IMF) a remélt pénzügyi segélycsomag megszerzéséért, az otthoni helyzet még rosszabb lett. Ettől a héttől 150 ezer, Buenos Aires állam alkalmazásában álló közalkalmazott nem készpénzben, hanem egyéves lejáratú kötvényben kapja a fizetését. A Buenos Aires-i McDonalds erre válaszul egy új menüt vezetett be, amelyet a kötvény ellenében lehet megvásárolni - adta hírül a BBC News kedden.
Vágólapra másolva!

A helyi bankokat már ellátták a mintegy 90 milliárd dollárnyi kötvénnyel, amelyet egy 120 évvel ezelőtti pénznem alapján "patacones"-nak neveztek el. A központi kormányzat már megegyezett az IMF-fel a "zéró deficit"-politika fenntartásában, amely azt jelenti, hogy a központi költségvetés nem hitelezhet a közszektornak.

Az emiatt kibocsátott kötvényekkel is le lehet majd róni az adót az argentin adóhivataloknál; emellett a közművek és a távközlési cégek is elfogadják majd fizetőeszközként - adta hírül a BBC News. A közszolgáltatókhoz csatlakozott a Buenos Aires-i McDonalds is, amely egy, a kötvény ellenében megvásárolható új menüt vezetett be.

A dolgozók azonban ezzel együtt továbbra is attól félnek, hogy az új kötvény hamar elértéktelenedik, mivel csak 7 százalékos kamatot fizetnek az egyéves futamidő végén.

(Üzleti Negyed)