A hitelkártya cégek olcsóbbá tennék a külföldi átutalásokat

Vágólapra másolva!
A Visa és több más konkurense egyaránt tanulmányozzák a külföldi, magánszemélyek közti átutalási üzletbe való beszállás lehetőségét. A kártyatársaságok nem véletlenül gondolkodnak a rendszer beindításán, lényegesen olcsóbban teljesíthetnék ugyanis a szolgáltatást, mint a bankok, melyeket az Európai Bizottság a közelmúltban éppen a magas átutalási díjak miatt dorgált meg.
Vágólapra másolva!

A Visa jelenleg dolgozik a magánszemélyek közötti, kis összegű, külföldi átutalások rendszerén - írja a Financial Times Deutschland (FTD) a Visa International elnökével folytatott beszélgetést idézve. A rendszer próbája 2002-ben az Egyesült Államokban lesz, de Európa számára is koncepciót dolgoznak ki. A lap információi szerint az Europay/Mastercard ugyancsak hasonló terveket dédelget.

A hitelkártyacégek terve a lap szerint összefüggésben van az Európai Bizottság és az európai bankok vitájával. A bizottság a közelmúltban indokolatlanul magasnak ítélte a bankok átutalási díjait, és azok csökkentését követeli a pénzintézetektől. A bizottság szerint jelenleg száz eurónak megfelelő összeg külföldi átutalása átlagosan 17,36 euróba kerül az uniós országok között. A bankok azzal védekeznek, hogy a külföldre irányuló átutalások alacsony volumene nem teszi lehetővé, hogy csökkentsék áraikat.

A hitelkártya-ágazat egy magas beosztású képviselője a FTD-nek úgy nyilatkozott, hogy a bankokkal ellentétben, a hitelkártya-cégek a magánszféra külföldi átutalásait "egy pfennignek megfelelő összegért" végre tudnák hajtani.

(Üzleti Negyed)

Ajánlat: