Vodafone-fúzió: állítólag milliós prémiumokat kaptak a Mannesmann-vezetők

Vágólapra másolva!
A Focus magazin értesülései szerint a Mannesmann cég több vezetője millió márkás nagyságrendű összeget kapott "elismerési prémiumként", amikor a Vodafone tavaly tavasszal, 176 milliárd euró értékű ügylettel, átvette a Mannesmann-t.
Vágólapra másolva!

A lap hétfőn megjelenő száma cseppet sem szégyenlősen nyúl az egykori Mannesmann vezetők zsebébe, mint írja, a korábbi felügyelőbizottsági vezető, Joachim Funk 6,9 millió márkát, három volt elnökségi tag, illetve a még hivatalban levő pénzügyi vezető, Albert Weismüller, valamint a Mannesman Arcor és a mobilrészleg vezetői egyenként 3-3 millió márkát kaptak. Az elismerési prémiumból mintegy 32 millió márka jutott a volt Mannesmann-főnök, Klaus Esser 8 további bizalmasának. Esser aki hasonlóképpen kapott a prémiumból, a Focusnak tagadta a vádat, hogy a Mannesmann-átvételnél megvesztegethető lett volna.

"Minden nevet meg akarunk kapni" - jelentette ki a részvényesek egyesülete, a DSW a Focusnak, hangsúlyozva, hogy a csúcsvezetők nyereségvágya súlyosan károsította a részvényeseket és a részvényesi kultúrát. Egyelőre azonban konkrét lépéseket nem tettek és nem is terveznek - közölte Michael Schwartz államügyész.

(MTI)