<P class="MsoNormal">A T-Online 2003-ra nyereséget tervez

Vágólapra másolva!
A legnagyobb európai internet-szolgáltató, a T-Online 2003-ra pénzforgalmi egyenlegét tekintve nyereséget kíván termelni - közölte a cég Berlinben, végleges félévi eredményének közzététele alkalmából.
Vágólapra másolva!

A remények szerint a T-Online 2003-ra nyereséget fog termelni - közölték a társaság szerdai sajtótájékoztatóján. A nyereség elérésének egyik legfontosabb feltétele a veszteséges átalánydíjas internet-hozzáférések leépítése, amely rohamléptekben halad: az első negyedév végétől júniusig a félmillióból már csak 290 ezer átalánydíjas "dial up" felhasználó maradt.

A külföldi leányvállalatok stratégiai felülvizsgálata is lezárult, vagy a befejezés előtt áll - közölték Berlinben, valamint két új - egy osztrák és egy svájci - portál beindításával további terjeszkedést valósított meg a cég.

A T-Online a második negyedévben az adózás előtti vesztesége 56,9 millió euró volt, 14 százalékkal kevesebb, mint az első negyedévben. A cég forgalma 539 millió euróra nőtt a tavalyi első félévi 353 millióról. A pénzforgalmi vesztesége 123,3 millió euróra nőtt a tavalyi első félévi 11,7 millió eurós hiányról. A nettó veszteség 266 millióra nőtt 179 millió euróról.

A T-Online előfizetőinek a száma - francia Club Internet, a spanyol Ya.com és az osztrák T-Online lányvállalatot is beleértve - 9,2 millió volt a félév végén, 38 százalékkal több, mint a tavalyi első félév végén.

(Üzleti Negyed)

Ajánlat:

T-Online