Nőtt az Euronext nyeresége az első félévben

Vágólapra másolva!
A párizsi, a brüsszeli és az amszterdami tőzsdetársaság egyesítéséből tavaly ősszel létrejött Euronext arculatleírás utáni nettó profitja 6,3 százalékkal 109,4 millió euróra emelkedett a tavalyi első félévhez viszonyítva - jelentették be csütörtökön Amszterdamban.
Vágólapra másolva!

Az Euronext kereskedelmi díjbevételei 6,7 százalékkal 87,8 millió euróra estek vissza. Ez a csökkenés kisebb mértékű, mint a kereskedelmi volumen 14 százalékos visszaesése 893 millió euróra. Értékben a növekedés 4 százalékos volt a tavalyi első félévhez képest.

Az Euronext első félévi árbevétele 1 százalékkal 354,4 millió euróra emelkedett. Arculatleírás előtti működési profitja 17 százalékkal 88,1 millió euróra csökkent, 105,8 millió euróról. Az egyesítés és a tevékenységek integrálási költségei nélkül ez a tétel 6,8 százalékkal csökkent, 107,9 millió euróra. A működési haszonkulcs 30,4 százalék volt, az egy évvel korábbi 33,0 százalék helyett.

A nemzetközi piaci lanyhulást jelzi, hogy az Euronext három piacán csupán 24 új részvényt jegyeztek be az első félévben. Tavaly az első félévben 58 új részvényt vezettek be. A regisztrálási díjakból származó bevételek 7 százalékkal 26,2 millió euróra csökkentek.

(MTI)

Ajánlat: