A Morgan Stanley több ezer alkalmazottját veszthette el

Vágólapra másolva!
A World Trade Centerben működött nagy nemzetközi vállalatok közül a Morgan Stanley volt a legnagyobb irodabérlő, de nem itt volt a cég legfőbb központja. A bank az egyik toronyház 22 emeletén működtetett irodákat, ahol mintegy 3500 ember dolgozott. A cégvezetésnek egyelőre nincs információja a dolgozók állapotáról és az esetleges halálesetekről.
Vágólapra másolva!

A kedden lerombolt New York-i Világkereskedelmi Központ irodáiban közel 430 különböző vállalat működött, és mintegy 50 ezer ember dolgozott az irodákban - írja a CNNfn.

A egyik legtöbb dolgozót foglalkoztató cég az Empire Blue Cross Blue Shield, amelynek mintegy 4 ezer alkalmazottja dolgozott a World Trade Center egyik tornyának 7 emeletén. A vállalat szóvivője bejelentette, hogy a felső vezetők közül senki sem sérült meg a támadás során, és egyelőre egyetlen dolgozójuk elvesztéséről sincs tudomásuk.

A toronyházakban a világ néhány nagy bankházának irodái is helyet kaptak, többek közt a Morgan Stanley Dean Witter, a Credit Suisse First Boston, vagy a Keefe Bruyette & Woods.

A Credit Suisse szóvivője elmondta, hogy a cégnek mintegy 800 alkalmazottja dolgozott az épületekben, azonban nincs információjuk arról, hányan sérültek meg, vagy hunytak el a merényletekben. A Világkereskedelmi Központban található irodák nem a cég központja volt.

A World Trade Center legnagyobb bérlője a Morgan Stanley Dean Witter volt, amelynek fő irodái ugyancsak Manhattan más részeiben vannak. A bankháznak 3500 alkalmazottja dolgozott a két toronyházban, összesen 22 szinten a második toronyban, és további 3 emeleten a komplexumhoz tartozó 5-ös épületben.

A Morgan Stanley elnök-vezérigazgatója, Philip Purcell a katasztrófát követően elmondta, hoyg a vállalatnak csak korlátozott információi vannak dolgozóik állapotáról, és információs központ felállításáról döntöttek.

(Üzleti Negyed)