Ellentmondó hírek a PKN privatizácó kapcsán

Vágólapra másolva!
A lengyel Parliet napilap szerint az OMV 30,5 zloty-t kínált minden PKN-részvényért, amit a lengyel PKN Orlen 17,6 százalékos részvénycsomagjáért folyó küzdelemben a Mol már nem licitált túl. Ennek eredményeként a Nafta Polska az osztrák céggel folytat majd kizárólagos tárgyalásokat. A Parliet értesűlését azonban máris cáfolta a Nafta Polska.
Vágólapra másolva!

Az első körben a Mol 25 zloty-t kínált részvényenként, amire az OMV egy 26 zloty-s ajánlattal válaszolt. Mindezt a Mol 30 zloty-s vételi ajánlata követette, de az OMV erre is rálicitált: 30,5 zloty-t ad minden PKN részvényért. Az osztrák ajánlat így összesen 2,25 milliárd zloty-t jelent, míg a Mol ígérete "mindössze" 2,2 milliárdot hozna a lengyeleknek.

A lengyel Parliet napilap értesülését, a lap csütörtöki megjelenése után szinte azonnal cáfolta a Nafta Polska, kinek szóvívője elmondta: nyitott kérdés még, hogy melyik vállalat veheti meg a részvénycsomagot. A fejlemények ilyen alakulása nagyon kedvezőtlen a Mol-ra nézve, hiszen a dél-lengyel piactól, vagyis a régió legdinamikusabban fejlődő piacától esik el.

(Üzleti Negyed)

Ajánlat:

e-Broker