Tízmilliárd dollár a légitársaságok kára

Vágólapra másolva!
Az Egyesült Államok légitársaságainak tízmilliárd dollár közvetlen bevételkieséssel és pótlólagos kiadással kell számolniuk ezen a héten, a keddi terrorhullám eredményeképpen. Nem kétséges, hogy ezzel megnő az iparág 2,8 milliárd dollárra becsült összesített vesztesége 2001-ben.
Vágólapra másolva!

Tízmilliárd dollárnyi közvetlen bevételkieséssel és pótlólagos kiadással kell számolniuk csak ezen a héten a világ légitársaságainak, köszönhetően az Egyesült Államokban elkövetett keddi terrorcselekményeknek - közölte csütörtökön a Nemzetközi Repülésügyi Szervezet.

A szervezet szóvivője hozzátette: a merénylet előtt 2,8 milliárd dollárnyi összesített veszteséget jósoltak az iparágnak, az idei a menetrendszerű polgári légiforgalomban. Nem kétséges azonban, hogy ez az Egyesült Államokban történt események következtében nagyobb lesz.

Az adatok szerint a légitársaságok az amerikai piacon napi 1 milliárd dollár a bevételre tesznek szert. A merényletsorozat óta érvényben tartott teljes amerikai légtérzárlat a világ 12 ezer kereskedelmi légitársaság közül négyezret kényszerít a földre.

(MTI)