Tovább nőtt a cseh GDP

Vágólapra másolva!
Csehország GDP-je a második negyedévben 3,9 százalékkal nőtt az előző év azonos időszakához képest - adta hírül csütörtökön a cseh statisztikai hivatal. A javuló második negyedévi eredmény elsősorban a zöldmezős beruházásoknak és az élénkülő lakossági fogyasztásnak köszönhető.
Vágólapra másolva!

Csehországban a második negyedévben 3,9 százalékkal nőtt a GDP a tavalyi év azonos időszakához képest - közölte csütörtökön a cseh statisztikai hivatal. Az első negyedévben ugyanez az adat 4,1 százalékos volt.

A statisztikai hivatal erősnek nevezte a második negyedévi eredményt is, amelyet elsősorban az új, zöldmezős beruházások növekvő tendenciája, és az élénkülő lakossági fogyasztás támogatott. Ezzel már összesen 27 hónapja tart a föllendülés az országban.

Folyó áron a második negyedévben a GDP 9,4 százalékkal emelkedett, 536,2 milliárd koronára. A tavalyi második negyedévhez képest 4,2 százalékkal, 285,1 milliárd koronára bővült a lakossági fogyasztás. Az állami kiadások 2 százalékkal csökkentek, 101 milliárd koronára. Az új beruházások 9,3 százalékkal bővültek éves összehasonlításban, az előző év hasonló adataihoz képest.

(MTI)

Korábban:

A vártnál nagyobb mértékben nőtt a cseh GDP

(2001. június 25.)