Tízmilliárd kell a lakáshitel-adósoknak

Vágólapra másolva!
Tízmilliárd forint kellene ahhoz, hogy ne kelljen a tartozáselengedési programra jelentkező OTP-adósok jelentős többségét visszautasítani. Összesen harmincezren jelezték, hogy állami segítséggel fizetnék tartozásaikat. Döntést októberre ígérnek, addig a kormány és a bank képviselői arról vitatkoznak, hogy ki, milyen arányban fizesse az eredetileg tervezettnél tízszer nagyobb költséget.
Vágólapra másolva!

A Népszabadság értesülése szerint mintegy tízmilliárd forint kellene még ahhoz, hogy az 1994 előtt OTP-lakáshitelt felvett, de a részleteket fizetni nem tudó adósok helyzetét rendezzék. A lap úgy tudja, olyan sok igény érkezett be, hogy azok között szinte lehetetlen a rászorultság szempontjából szelektálni. Ahhoz viszont, hogy az összes mintegy 30 ezer, adósságát részben elengedni kérő ügyfél helyzetét rendezzék, mintegy 11,5 milliárd forintot kellene e célra elkülöníteni. Jelenleg 1,4 milliárd forint áll rendelkezésre, ami azt jelenti: a jelentkezők legnagyobb része kimaradna a programból.

A szociális minisztérium a pénzügyi és a gazdasági tárcával közösen most tárgyal az OTP Bankkal a szükséges forrás előteremtéséről. A szociális tárcánál egyelőre nem kívántak nyilatkozni arról, honnan lesz pénz. Annyit közöltek csupán: mivel jóval több igény érkezett, ezekről október közepén dönthetnek majd, a tervezett szeptember helyett.

(MTI)

Ajánlat:

OTP Bank