Félmilliárdot osztanak szét a kisvállalkozóknak<BR/>

Vágólapra másolva!
Többszörös túljelentkezésre számít a kisvállalkozók informatikai rendszerének fejlesztésére kiírt pályázaton Kolossa Tamás, az Informatikai Vállalkozások Szövetségének (IVSZ) projectigazgatója. Az Informatikai Kormánybiztosság (IKB) 500 milliós támogatási programjára mától fogadják a jelentkezéseket.
Vágólapra másolva!

A hivatalos címén "Kis- és középvállalkozások informatikai infrastruktúrájának támogatása, versenyképesség, esélyegyenlőség, termelési, értékesítési, beszerzési együttműködésének, beszállítási lehetőségeinek, valamint az információs stratégiába való bekapcsolódásának elősegítése" meghirdetett programra mától jelentkezhetnek a hazai kis- és közepes vállalkozások. Az IKB pályázata félmilliárd forintot szán erre a célra, azért, hogy a hazai cégek korszerű informatikai technológiákat alkalmazzanak - ezáltal is javítsák versenyképességüket (A pályázat részletei olvashatóak a www.ikb.hu webhelyen.) Két vállalkozási körnek szól a kiírás. Egyrészt az infokommunikációs alkalmazásfejlesztő cégeknek, másrészt a nem informatikával foglalkozó, de grafikus programokat használó társaságoknak vagy informatikai fejlesztést tervező cégeknek. Kolossa Tamás, az IVSZ projectigazgatója nagyobb támogatási keretet határozott volna meg, ha teheti. Véleménye szerint ismét többszörös lesz a jelentkezők száma a támogathatókhoz képest. Annak ellenére, hogy néhány feltétel bizonyára jelentősen szűkíteni fogja a jelentkezők körét. Ezek közé sorolja azt, hogy a vállalkozásnak két egymást követő évben legalább 25 százalékos növekedést kellett elérnie. További feltételek: a társaság éves nettó árbevétele legfeljebb 4 milliárd forint lehet, foglalkoztatottjai száma minimum 5, maximum 250 alkalmazott.

Mire fordítható az elnyerhető 2-9 millió forint? Az alkalmazásfejlesztőknek lehetőséget ad új informatikai szolgáltatások, termékek, eszközök fejlesztésére, míg az IT ágazaton kívüli társaságok informatikai fejlesztéseikhez igényelhetnek támogatást, melynek legalább egynegyedét maguknak kell megfizetniük. Kolossa Tamás véleménye szerint a magyar kis- és közepes vállalkozások számára komoly segítséget jelenthet, ha olyan grafikus programok vásárlásához kapnak támogatást, amelyre egyébként már nem futná költségeikből. Ilyenek lehetnek a speciális szakmai szoftverek, a tervező, modellező alkalmazások. Az IVSZ minden szakmai támogatást megad a pályázóknak, részletek a www.ivsz.hu című honlapon találhatóak. A jelentkezésre egy hónap áll rendelkezésre, a benyújtási határidő október 19.

Tasi Katalin

(Magyar Hírlap)

Ajánlat: