Hazafias vásárlások várhatók a NYSE-n

Vágólapra másolva!
Amerika pénzügyi hatalmasságai közül néhányan úgy nyilatkoztak, hogy a New York-i tőzsde (NYSE) hétfői nyitásakor, a vételi oldalon fognak megjelenni. A nyilatkozatok szerint a kisemberek is vásárolnak majd részvényt, segítve ezzel az amerikai gazdaságot. Ha a pénzügyi szektor tagjai hasonlóképpen vélekednek, akkor meglepetésre emelkedhet a tőzsdeindex.
Vágólapra másolva!

Az Egyesült Államok egyik milliárdos befektetője, Warren Buffet kijelentette: az ország gazdaságilag ugyanaz, mint egy hete volt, ezért nem fog eladni egyetlen részvényt sem a hétfői nyitó napon. Ha az index csökkenni kezd, azt jó alkalomnak véli a vásárláshoz.

Hasonlóan vélekedik az elektronikus alkatrészeket gyártó Sanmina vállalat is. A cég kijelentette, hogy 5 százalék sajátrészvényt vásárol vissza hétfőn.

A Seattle-i központú kávéforgalmazó vállalat, a Starbucks is a vétel oldalára helyezkedik a tőzsde nyitását jelző csengetés után. A cég elmondta: 60 millió dollárnyi sajátrészvényt vásárol majd vissza.

A tőzsde összeomlásától és a gazdasági recessziótól való félelem a kisembereket is reakcióra bírta. Az erről szóló fórumokon egymást követik a vélemények arról, hogy hazafias kötelessége minden amerikainak, hogy részvényt vásároljon a NYSE-n.

Egyikük Larry Kramer, a CBC marketwatch kommentátora elmondta: "400 dollár értékben fogok részvényt venni, a gazdaságot pedig azzal segítem, hogy veszek egy új autót. Mindenkire szükség van most, hogy Amerika jövőjét támogassa".

(Üzleti Negyed)

Ajánlat:

Pánik a gazdaságban - az Üzleti Negyed különkiadása Amerika megtámadásáról

Starbucks

Sanmina

Korábban:

Ezeregyszáz pontos esésnél felfüggesztik a NYSE-t
2001. szeptember 17., hétfő, 13.06

Rövid távon pánik alakulhat ki az amerikai tőzsdéken
2001. szeptember 17., hétfő, 11.21