Szerdától drágul a gázolaj

Vágólapra másolva!
A Mol Rt. bejelentette, hogy szeptember 19-én éjféltől 3 forinttal emelkedik a gázolaj fogyasztói ára. A motorbenzin és az autógáz ára nem változik. Az árintézkedésnél az olajtársaság a nemzetközi piaci árváltoztatásokat csak részben vette figyelembe, literenként ugyanis mintegy 5-6 forintos emelés lett volna indokolt.
Vágólapra másolva!

Szeptember 19-én, szerdán 0 órától literenként 3 forinttal emelkedik a gázolaj fogyasztói ára. A motorbenzin és az autógáz ára nem változik.

Az elmúlt hét során folytatódott a kőolaj jegyzésárának augusztus közepén megindult emelkedése, aminek következtében az ár mintegy 7-8 százalékkal nőtt, és jelenleg meghaladja a hordónkénti 29 dollárt.

A gázolajnál a kőolajéhoz hasonló tendenciájú, de nagyobb mértékű áremelkedés ment végbe. A múlt hét közepén a motorbenzin jegyzésára emelkedett, azonban azt követően némi csökkenés volt tapasztalható.

A fenti árintézkedésnél a Mol Rt. a nemzetközi piaci árváltozásokat csak részben vette figyelembe, a gázolajnál literenként mintegy 5-6 forintos áremelés lett volna indokolt.

A Mol Rt. továbbra is szorosan figyelemmel követi a nemzetközi kőolajpiaci jegyzésárak alakulását, és ezek értékelése alapján indokolt esetben a hazai árakat is módosítja.

A nagykereskedelmi árak emelése következtében a 2001. szeptember 19. 0 órától érvényes fogyasztói árak az alábbiak:

EN 91 ólmozatlan benzin 226,50 Ft/l

EN 91 keverék benzin 229,50 Ft/l

ESZ 95 ólmozatlan benzin 229,50 Ft/l

ESZ 98 ólmozatlan benzin 238,50 Ft/l

Diesel gázolaj 211,00 Ft/l

Autógáz 130,00 Ft/l

Az egyes Mol-töltőállomások, illetve a más olajtársaságok által alkalmazott kútárak a Mol listaártól eltérhetnek.

(Üzleti negyed)

Ajánlat:

Mol Rt.