Újabb Bush-csomag készül a gazdaság élénkítésére

Vágólapra másolva!
Az amerikai elnök hajlik arra, hogy gazdaságösztönző csomaggal tartsa a lelket az amerikai gazdaságban a múlt heti katasztrofális merénylethullám után, de döntés egyelőre nem született - közölte szerdán a Fehér Ház.A tervezett intézkedések között szerepelhet az alkalmazottak társadalombiztosítási és egészségügyi hozzájárulásának csökkentése
Vágólapra másolva!

Ari Fleischer elnöki szóvivő szerint George W. Bush kongresszusi vezetőkkel készül tárgyalni az ötletről. Fleischer nem közölt részleteket az intézkedés-csomagról, de a Fehér Ház már korábban utalt arra, hogy az elemek között lehet az alkalmazottak társadalombiztosítási és egészségügyi hozzájárulásának csökkentése.

Bush elnök már júniusban aláírta átfogó, összesen 1350 milliárd dolláros adócsökkentési programját, amelynek fő célja a már akkor is gyakorlatilag stagnáló amerikai gazdaság élénkítése volt.

A múlt keddi terrormerényletek sok elemző szerint recesszióba sodorhatják az amerikai gazdaságot, mivel alapjaiban rendíthetik meg a fogyasztói bizalmat. Az amerikai GDP kétharmadát a magánfogyasztás adja.

(MTI)

Ajánlat: