A General Motors 400 millió dollárt fizet a Daewooért

Vágólapra másolva!
Több hónapig tartó tárgyalások után az amerikai General Motors pénteken megállapodott a dél-koreai Daewoo Motor hitelezőivel a csődbe jutott autógyár átvételének feltételeiről. A felek Szöulban előzetes megállapodást írtak alá egy vegyesvállalat megalapításáról, amely átveszi a Daewoo-t.
Vágólapra másolva!

A General Motors és partnere a Daewoo Motor 67 százalékáért 400 millió dollárt fizet. A Daewoo Motor hitelezői a maradék 33 százalékos részesedésért 197 millió dollárt fizetnek készpénzben.

Az új társaság árbevétele évi 5 milliárd dollár körül lehet. A Daewoo márkanév megmarad, és továbbra is árusítják a Daewoo autókat az Egyesült Államokban.

A Daewoo Motort tavaly novemberben fizetésképtelennek nyilvánították a hitelezők, a termelés azóta áthidaló hitelekkel folyt. A Daewoo Motor 22100 milliárd von (18,4 milliárd euró) adósságával szemben 9100 milliárd von vállalati vagyon áll. A dél-koreai autógyár, hogy vonzóvá váljék a General Motors számára, dolgozóinak csaknem egyharmadát elbocsátotta. A Daewoo dél-koreai üzemeiben jelenleg 15 ezer fő dolgozik.

(MTI)

Korábban: