A Lufthansa ellenzi az állami segítségnyújtást

Vágólapra másolva!
A Lufthansát is súlyosan érintik a múlt keddi terrorakciók következményei, mégis ellenzi, hogy légitársaságokat állami támogatásokkal tartsanak életben - közölte a társaság pénzügyi igazgatója. A cég álláspontja szerint az Egyesült Államokban bejelentett gyorssegélyeket Európában nem szabad a társaságok rendelkezésére bocsátani. Az Európai Unió közlekedési biztosa is kizárta a közvetlen készpénzsegélyt.
Vágólapra másolva!

A német Lufhansa légitársaságot súlyosan érintik az amerikai terrortámadások következményei, mégis hevesen ellenzi, hogy a légiközlekedési vállalatok állami segítséget kapjanak.

Karl-Ludwig Kleyt, a légitársaság pénzügyi igazgatója elmondta: a Lufthansa ellenzi, hogy légitársaságokat állami szubvenciókkal mesterségesen tartsanak életben. Ez az Egyesült Államokra is vonatkozik. Nem zárjuk ki a kárpótlást a ténylegesen megtörtént károkért, de a mostani amerikai támogatásoknak - amelyek ellentétesek a versenyszabályokkal - semmiképpen sem szabad az Egyesült Államokon kívüli következményekkel járniuk - mondta az igazgató.

Kley igyekezett a piacot is megnyugtatni: két nappal a cég borús profit-figyelmeztetése után kijelentette, hogy az idén nagyon kevés légitársaságnak lesz működési profitja a világon, de a Lufthansa azért ezek között lesz.

Az EU közlekedési biztosa, Loyola de Palacio közben pénteken ismét kizárta, hogy uniós vagy állami szinten készpénzinjekciókkal siessenek a légitársaságok segítségére. Az egyik spanyol televíziónak úgy nyilatkozott, hogy megfontolható viszont a közösségi hozzájárulás a vállalatok megnőtt biztonsági kiadásaihoz és biztosítási díjaihoz.

(MTI)

Ajánlat:

Lufthansa

Korábban: