Egymilliárd euró az Allianz vesztesége

Vágólapra másolva!
A szeptember 11-ei terrortámadás-sorozat okán, elemzők szerint mintegy egymilliárd eurós veszteség éri Európa második legnagyobb biztosítótársaságát, az Allianz-t. A cég - ebben a hónapban már másodszor - a tervezett éves bevételt is csökkentette.
Vágólapra másolva!

A történelem eddigi "legdrágább" katasztrófája történt szeptember 11-én. A biztosítótársaságoknak 35 milliárd dollár kárt kell megtéríteniük. A Munich Re és a Swiss Re, a világ két legnagyobb biztosítótársasága csütörtökön megduplázta a biztosításokban rájuk eső rész becsült kárösszegét, 3,25 milliárd dollárra. Az Allianz birtokolja a Munich Re negyedét, ezért a német társaság veszteségei őt is érzékenyen érintik.

Az Allianz - a terrortámadás okozta - veszteségét korábban 700 millió euróra prognosztizálták. A biztosító cég tavalyi profitjához képest (2,4 milliárd euró) az idei prognózisok 29 százalékkal alacsonyabbak, 1,7 milliárd euró nyereséget várnak.

Az Allianz részvényei 3,6 százalékot estek - lecsökkentve a társaság eszmei értékét 55,9 milliárd euróra - a legutóbbi kereskedési napon. A részvény ebben az évben 47 százalékot vesztett értékéből.

(Üzleti Negyed)

Ajánlat: