Ingyen szoftver tanároknak és diákoknak

Vágólapra másolva!
A Miniszterelnöki Hivatal (MeH) és a Microsoft Magyarország megállapodása értelmében 350 ezer felsőoktatási intézményben tanító tanár, illetve tanuló diák ingyen juthat a Microsoft kulcsszoftvereihez, így például a Windows és az Office program legújabb változatához - jelentették be a két szervezet képviselői.
Vágólapra másolva!

Stumpf István kancelláriaminiszter elmondta, hogy a megállapodás több mint 22 ezer tanárt és mintegy 326 ezer hallgatót érint, függetlenül attól, hogy milyen felsőoktatási intézményben tanítanak, vagy tanulnak. A három évre szóló megállapodás évente egymilliárd forintjába kerül az államnak. Az első évre szóló egymilliárd forintot a Miniszterelnöki Hivatal fizeti, míg a következő évekre vonatkozó összegeket a MeH az Oktatási Minisztériummal együtt állja majd. A megállapodás egyformán vonatkozik az állami, egyházi és alapítványi felsőoktatási intézményekre.

Vityi Péter, a Microsoft Magyarország ügyvezető igazgatója elmondta, hogy a Microsoft Campus Agreement lehetővé teszi a nappali, levelező és esti tagozaton tanuló diákok és tanárok számára számítógépes szoftver-infrastruktúra valamennyi fontosabb elemének használatát. A szoftverek minden olyan nyelven hozzáférhetőek, amelyen azt a Microsoft forgalmazza.

(Népszava)