Fizetés nélkül a légitársaságok vezetői

Vágólapra másolva!
Az American Airlines, a Delta és a Continental amerikai légitársaságok vezetői az év további részére lemondanak járandóságukról. A elbocsátások és profitfigyelmeztetések utáni "hangulatjavító intézkedés" együttesen mintegy 620 ezer dollárjába kerül a három légicégnek - jelentette a USA Today című lap csütörtöki számában.
Vágólapra másolva!

Bár maguk a vezetők nem nyilatkoztak a kérdésben, a lap úgy tudja, hogy ez mintegy negyedét teszi ki az éves járandóságnak: a Continental főnöke esetében 242 ezer dollárról, az American Airlines vezetőjénél 193 ezer dollárról, míg a Deltáénál 186 ezer dollárról van szó.

A terrortámadások nyomán válsággal küzdő amerikai légitársaságok több mint 100 ezer ember elbocsátását jelentették be és járataik számát 15-23 százalékkal csökkentették.

A vezetők további járandóságukról való lemondása valószínűleg összefügg azzal, hogy kongresszusi képviselők, illetve a szakszervezetek az elbocsátásokkal összefüggésben bírálták, hogy az elbocsátott dolgozók üres kézzel távoznak a légitársaságoktól.

(MTI)

Korábban: