Káró Tamás a Monetáris Tanács új tagja

Vágólapra másolva!
Mádl Ferenc köztársasági elnök csütörtökön hatéves időtartamra kinevezte Káró Tamást a Monetáris Tanács tagjává.
Vágólapra másolva!

Káró Tamás elmondta: ő maga a monetáris iskola elkötelezett híve, de legfőbb céljának a monetáris és a fiskális politika összehangolását tartja. A két iskola célja egy és ugyanaz, a GDP növekedése, azaz az életszínvonal emelése. E cél pedig úgy érhető el, ha a kétfajta politika a maga eszközrendszerével - a kamat-, a tartalék- és a devizapolitikán, illetve az adó- és árfolyampolitikán keresztül - egymás mellett dolgozik - fejtette ki Káró Tamás.

Káró Tamás 1955-ben, az ELTE-n szerzett diplomát, majd külföldi egyetemeken végezte tanulmányait, egyebek között a Sorbonne-on, Rotterdamban és New Yorkban.

1973 szeptemberétől bejegyzett független pénzügyi, bankügyi és közgazdasági tanácsadó Franciaországban. Tevékenységét több alkalommal megszakította: 1990 és 1994 között tanácsadó volt a Miniszterelnöki Hivatalban, tavaly augusztustól a Magyar Köztársaság elnökének személyes tanácsadója, 1991 és 1992 között a PHARE-program pénzügyi adminisztrátora Brüsszelben. 1989 és 1990 között az Ehinger Bank pénzügyi és gazdasági tanácsadója, az amerikai tőzsdefektetések specialistája. Több amerikai tőzsdecég eladásában asszisztált, részt vett kereskedelmi banki irodák megtervezésében és beindításában.

(MTI)