Kiváló az Országgyűlés gazdálkodása

Vágólapra másolva!
Az Állami Számvevőszék szerint a költségvetés országgyűlési fejezete az ellenőrzés szempontjából üde színfoltként jellemezhető, amelyben a működés konszolidált, és a belső szabályzatok naprakészek - mondta Kovács Árpád, a számvevőszék elnöke keddi sajtótájékoztatóján, amelyem az intézmény negyedéves jelentését ismertette.
Vágólapra másolva!

Kovács Árpád a költségvetési zárszámadás legkellemesebb tapasztalatának azt nevezte, hogy példamutató azon alkotmányos intézmények pénzügyi gazdálkodása, amelyek a demokratikus garanciákat adják.

A számvevőszék elnöke a központi költségvetés végrehajtásának ellenőrzése kapcsán kitért arra: szándékuk, hogy a zárszámadás kapcsán az ÁSZ ne csak általános véleményt mondjon, hanem arról is nyilatkozni tudjon, hogy az egyes fejezetek gazdálkodása mennyire nyújt megbízható és valós képet. Ehhez azonban az kell, hogy a tárcák belső ellenőrzése és felügyelete megváltozzon.

A sajtótájékoztatón Bihari Zsigmond, az ÁSZ igazgatója elmondta, hogy a miniszterelnökség működésének törvényességi ellenőrzése folyamatban van, a vizsgálat eredményeit - az eddigi gyakorlatnak megfelelően - a választások után tárják a nyilvánosság elé.

(MTI)

Ajánlat:

Állami Számvevőszék

Korábban:

Nem sajnálja le a kormány az ÁSZ munkáját - Kovács Árpád volt az [origo] Társalgójának vendége
(2001. október 1.)