További Nortel veszteségek

Vágólapra másolva!
Az egy ideje pénzügyi gondokkal küzdő, kanadai Nortel Networks Corporation további 20 ezer álláshelyet épít le és a harmadik negyedévben már 3,6 milliárd dolláros összveszteséget valószínűsít - tudatja a cég közleményében.
Vágólapra másolva!

A cég közleménye szerint a létszámleépítés ezzel már az alkalmazottak több mint felét érinti. A mostani 20 ezres létszámcsökkentést úgy hajtják végre, hogy 10 ezer embert ténylegesen elbocsátanak, míg a további tízezret a nem stratégiai részlegek eladásával építenek le. Ezzel 94 500-ról 45 ezerre csökken a Nortelnél dolgozók száma.

A nehézségekkel küzdő cég részvényei az utóbbi egy évben több mint 90 százalékot vesztettek értékükből. Kedden a tőzsdei kereskedésben a cég papírjai 18 centtel 5,29 dollárra csökkentek.

A harmadik negyedévben 910 millió dolláros veszteséget várnak, a forgalom várhatóan 3,5 milliárd dollárra csökken, az elemzői 4 milliárd dollár helyett. A tavalyi év azonos időszakában még 7,3 milliárd dolláros forgalmat ért el a Nortel.

Frank Dunn, a cég új vezetője úgy alakítja át költségstruktúráját, hogy 2002 első negyedévében ismét nyereséges legyen, miközben forgalma jelentősen meghaladja a 4 milliárd dollárt.

A cég jelenlegi vezetője, John Roth november 1-től távozik posztjáról, Dunn kinevezésével belső ember kerül a cég élére, aki már 25 éve a Nortelnél dolgozik. A cég az internet és a távközlési piac válsága és a költséges cégfelvásárlások miatt került nehéz helyzetbe.

(MTI)

Ajánlat:

Nortel

Korábban:

A Moody's a Nortelt is leértékelte
(2001. audusztus 3.)

Súlyos válság a Nortelnél
(2001. június 15.)