Szerdától ismét benzinár-csökkentés

Vágólapra másolva!
A Mol bejelentette, hogy október 10-én, szerdán 0 órától literenként 4 forinttal csökkenti a motorbenzin árát. Az újabb csökkenést az indokolta, hogy a világgazdasági recessziótól való félelem miatt a kőolaj ára tovább csökkent. A gázolaj és az autógáz ára most sem változik.
Vágólapra másolva!

A nemzetközi kőolajpiacokon folytatódó jegyzésár-esésre reagálva a Mol Rt. október 10-én, szerdán 0 órától literenként további 4 forinttal csökkenti a motorbenzin fogyasztói árát. A gázolaj és az autógáz ára nem változik. A két hét alatt végrehajtott árcsökkentések mértéke így már literenként 13 forintot ér el, az egy évvel korábbiakhoz képest pedig már 30 forinttal olcsóbb a benzin.

Az elmúlt héten a világgazdasági recessziótól való aggodalom miatt tovább csökkent a kőolaj ára, aminek hatása a fogyasztói kereslet visszaesésének következtében a motorbenzin jegyzésárakban is megjelent.

A nemzetközi kőolaj- és kőolajtermék piacokra továbbra is nagyfokú bizonytalanság jellemző, ami rövidtávon számottevő árváltozásokat eredményezhet. A gázolaj esetében az ősszel beinduló felhasználás-növekedés a jegyzésárak emelkedését válthatja ki.

A nagykereskedelmi árak csökkenése következtében a 2001. október 10. 0 órától érvényes fogyasztói árak az alábbiak:

EN 91 ólmozatlan benzin 213,50 Ft/l

EN 91 keverék benzin 216,50 Ft/l

ESZ 95 ólmozatlan benzin 216,50 Ft/l

ESZ 98 ólmozatlan benzin 225,50 Ft/l

Diesel gázolaj 207,00 Ft/l

Autógáz 130,00 Ft/l

Az egyes Mol-töltőállomások, illetve a más olajtársaságok által alkalmazott kútárak a Mol listaártól eltérhetnek.

(Üzleti Negyed)

Ajánlat:

Mol Rt.