Vágólapra másolva!
Úgy tűnik, hogy a tavalyi év után az idén sem tudják nagy számban igénybe venni a kisvállalati kölcsönprogramhoz kapcsolódó kamattámogatást. Eddig egyetlen, mikrohitelhez kapcsolódó kisvállalati kölcsönhöz sem ítéltek meg kamattámogatást a Széchenyi-tervből - erősítették meg a Világgazdaság információit a Gazdasági Minisztériumnál.
Vágólapra másolva!

A lap postabanki forrásból úgy értesült, hogy a kisvállalati hitel iránt is gyér az érdeklődés. Az okok között szerepel, hogy a kölcsönprogram a mikrohitel-plafon tavaly júliusi hárommillióra emelésekor nem indult be, csak októberben. A kamattámogatási pályázatról szóló hirdetések pedig szinte egy időben jelentek meg, akkor, amikor a kölcsönprogram ismertetőanyagát megkapták a vállalkozói központok. Így lehetetlen volt a tavaly november 10-i határidőre kamattámogatási pályázatot benyújtani, s mintegy 90 millió forintról estek el a vállalatok.

Az idén a Széchenyi-terv vállalkozáserősítő programja keretében hirdettek pályázatot a mikrohitelhez kapcsolódó kisvállalati kölcsönprogram kamattámogatására. Bár a támogatható hitel maximuma 12 millió forintra emelkedett, nem változtak a már tavaly is kifogásolt feltételek. A kölcsönprogram iránt érdeklődő vállalkozások egyebek között már akkor is kevesellték a legfeljebb hároméves futamidőt, valamint azt, hogy csak a kilenc főt meg nem haladó vállalkozások vehetik igénybe.