A biztosítók nem vállalják a labdarúgó-vb kockázatát

Vágólapra másolva!
A francia Axa biztosítótársaság és partnerei felmondták a Nemzetközi Labdarúgó Szövetséggel (FIFA) a 2002-es világbajnokság elmaradása esetére szóló szerződést. A társaság szerint az Amerikát ért terrorakció után nem tudják vállalni ennek jelentősen megemelkedett kockázatát.
Vágólapra másolva!

Az Axa biztosító felmondta a FIFA-val a Japán és Dél-Korea által megrendezésre kerülő labdarúgó világbajnokság elmaradása esetén életbe lépő szerződést. Mint minden nagy sportrendezvényt, a labdarúgó világbajnokságokat is biztosítják arra az esetre, ha előre nem látható okokból elhalasztanák. A legutóbbi francia vb-t közel 83 milliárd forint értékben biztosították.

Az Axa biztosítótársaság egyik szóvivője a düsseldorfi Rheinische Post-nak elmondta: az Amerikát ért terrortámadást követően gyökeresen megváltozott a kockázat, ami magyarul annyit jelent: van rá esély, hogy a jövő évi játékok elmaradnak. A FIFA szóvivője a dpa érdeklődésére megerősítette a szerződés felfüggesztsésről szóló hírt.

Minden esetre lesz még egy kör: az Axa és a FIFA képviselői rövidesen asztalhoz ülnek, hogy megoldást találjanak a növekvő kockázatok kivédésére.

(Üzleti Negyed)

Ajánlat: