Csökken az amerikai ipari termelés

Vágólapra másolva!
Szeptemberben 1 százalékkal esett az ipari termelés az Egyesült Államokban. Az ipari kapacitáskihasználtság 75,5 százalékos volt. Az előzetes elemzői konszenzus 0,8 százalékos ipari termeléscsökkenést és 75,5 százalékos kihasználtságot valószínűsített a múlt hónapra.
Vágólapra másolva!

Az Egyesült Államok ipari termelése egy százalékkal esett szeptemberben. A gyárak, bányák és egyéb ipari cikkek termelése szeptemberben 1 százalékot esett. Ugyanez az adat augusztus hónapban 0,7 százalékos csökkenést mutatott - jelentette a Federal Reserve (Fed). Ez a leghosszabb ideig tartó esés az 1944-45-ös fegyveripari válság óta.

Az ipar kapacitáskihasználtsága az augusztusi 76,4 százalékról esett vissza 75 százalékra. Azok a cégek, melyeknek termelésének több mint 90 százalékát a ipari termelés adja, a termékszám 1,1 százalékos visszaeséséről számoltak be, szemben az augusztusi 0,9 százalékkal.

A visszaesés az egész amerikai piacot érintheti. A gépkocsigyártás 3,6 százalékkal gyártott kevesebb autót, aminek eredményeként a Ford autógyár 13 százalékos visszaesést prognosztizál a termékszámban a pénzügyi év harmadik negyedében.

(Üzleti Negyed)

Ajánlat:

Federal Reserve