Papírforma szerinti Reuters eredmény

Vágólapra másolva!
A várakozási sávon belüli bevételt jelentett idei naptári harmadik negyedévéről kedden a Reuters Group Plc nemzetközi hír- és információ-szolgáltató. A cég egyben további elbocsátásokat is bejelentett.
Vágólapra másolva!

A Reuters bevétele a szeptember 30-án zárult három hónapban 920 millió font volt, 4 százalékkal magasabb, mint a tavalyi azonos időszakban. A piaci konszenzus 912-984 millió font közötti harmadik negyedévi forgalmat valószínűsített.

A bevételnövekményben a fő tényező a pénzügyi információs részleg bevételének 6 százalékos bővülése volt: a részleg forgalma 674 millió font volt az elmúlt negyedévben. A Reuters ugyanakkor az eddigi 3 százalékról 1-2 százalékra rontotta a csoportszintű bevétel kétharmadát generáló részleg második félévi forgalom-növekedési előrejelzését.

Egy százalékkal 187 millió fontra csökkent az Instinet elektronikus értékforgalmazó platform - a legnagyobb amerikai alternatív értékpapír-kereskedési rendszer - bevétele. A Reuters kedden közölte azt is, hogy a nyáron bejelentett 1100 fős leépítést újabb 500 alkalmazott szélnek eresztésével fejeli meg, részeként annak a programnak, amelynek célja 2003-ig évi 220 millió font költségmegtakarítás elérése. Tom Glocer, a Reuters vezérigazgatója elmondta, hogy a most bejelentett elbocsátások ezúttal érintik a cég 2500 fős újságírói állományát is.

A Reuters papírja délután 1 százalékos erősödéssel 657 penny volt Londonban. A részvény az év eleje óta 41 százalékot gyengült a fő előfizetői kört, a nemzetközi befektetési intézményeket sújtó recesszió miatt.

(MTI)

Ajánlat:

Reuters