A mobilpiac fellendülésére számít a Nokia

Vágólapra másolva!
Bár a harmadik negyedévben 22 százalékkal csökkent éves összevetésben a Nokia eredménye, a visszaesés alacsonyabb, mint amekkorára elemzők előzetesen számítottak. A vállalat az utolsó negyedévvel kapcsolatban optimista: mobiltelefon-eladásainak 25 százalékos növekedését reméli.
Vágólapra másolva!

A Nokia a harmadik negyedévben 1,068 milliárd eurós adózás előtti profitot ért el; elemzők 1,023 milliárd eurós haszonra számítottak. A vállalat nyeresége így 22 százalékkal csökkent éves összevetésben. A Nokia forgalma a vártnál nagyobb mértékben, 7 százalékkal 7,05 milliárd euróra csökkent. A cég nettó profitja 18 százalékkal, 760 millió euróra csökkent.

A Nokia a harmadik negyedévben is fenntartotta 40 százalékos részesedését a világ mobiltelefon-piacán, és 35 százalékos részesedését a harmadik generációs hálózati berendezések terén.

A finn vállalat a negyedik negyedévben a tavalyi utolsó negyedévivel megegyező mobiltelefon-eladást vár, és 25 százalékkal többet, mint a harmadik negyedévben, míg a hálózati eladásokban 20 százalékos visszaeséssel számol tavalyhoz képest. A vállalat jövőre a teljes értékesítés 25-35 százalékos növekedését valószínűsíti.

A Nokia részvénye péntek délig 1,15 euróval 22,15 euróra drágult a helsinki értéktőzsdén, ami 5,5 százalékos erősödést jelent a csütörtöki záróárhoz képest.

(MTI)

Ajánlat:

Nokia