Nőhet az informatikus kereslet

Vágólapra másolva!
A távközlési piac januári liberalizációja miatt újra megélénkülhet a kereslet az informatikusok iránt Deák Andrea, a Take It személyzeti tanácsadó cég ügyvezető igazgatója szerint.
Vágólapra másolva!

Az ügyvezető igazgató elmondta: a január elsejétől nyitottá váló telekommunikációs piacon a cégek egyre több új szolgáltatással versenyeznek majd, amelyekhez szükséges lesz új szakemberek alkalmazása. A szolgáltatások bővülése miatt főleg olyan speciális munkaerőre lesz kereslet, amely informatikai szakértelem mellett értékesítési ismereteket is kínál - vélekedett Deák Andrea.

Szólt arról, hogy az infokommunikációs szektorban tapasztalható recessziós trendek az informatikai munkaerő-piacra is érvényesek. A szakemberek iránti kereslet tavalyi felfutása után az idén az első félévben megtorpanás következett be, ugyanakkor a közelgő távközlési liberalizáció már érezteti pozitív hatását.

Az ügyvezető igazgató beszámolt arról, hogy a cég 30 ezer munkavállalót tartalmazó adatbázisában 2 ezer informatikai szakembert tartanak nyilván. Augusztus óta a cégnél 20 százalékkal növekedett az informatikusok közvetítéséből származó bevétel az előző év hasonló időszakához viszonyítva, jövő év elejétől pedig további 10-20 százalékos növekedésre számítanak. A Take It tanácsadó cég árbevételének 30 százaléka származik informatikusok közvetítéséből, a fennmaradó hányad kereskedelmi, pénzügyi és logisztikai szakemberekhez kötődik.

(MTI)

Ajánlat: