Csökkent a munkanélküliség a harmadik negyedévben

Vágólapra másolva!
A Központi Statisztikai Hivatal adatai szerint az idei év harmadik negyedévében 5,6 százalékos volt a munkanélküliség, ami 0,7 százalékkal alacsonyabb, mint a egy évvel korábbi érték. A munkanélküliek száma 229,7 ezer, a fogklalkoztatottaké pedi 3 millió 888 ezer volt ebben az időszakban. A munkanélküliek 24,3 százaléka 15-24 éves fiatal volt.
Vágólapra másolva!

A munkanélküliségi ráta a júliustól szeptemberig tartó időszakban 5,6 százalék volt, 0,7 százalékponttal alacsonyabb, mint egy évvel korábban - közölte a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) pénteken.

A munkanélküliek száma az idén a harmadik negyedévben 229,7 ezer volt, szemben a tavalyi év azonos időszakában regisztrált 260,2 ezerrel. A foglalkoztatottak száma 3 millió 888 ezer fő volt ebben az időszakban.

Az idén július és szeptember között a munkanélküliek 45,3 százaléka egy éve, vagy annál régebben keresett állást. A munkanélküliség átlagos időtartama 16 hónap volt, valamivel rövidebb, mint egy évvel korábban.

A 15-24 éves fiatalok aránya a munkanélkülieken belül 24,3 százalék volt, e korcsoportban a munkanélküliségi ráta 10,9 százalék volt, 1,8 százalékponttal alacsonyabb, mint egy évvel korábban.

Adminisztratív forrásból származó adatok szerint szeptember végén a regisztrált munkanélküliek száma 345 ezer volt. A nyilvántartott munkanélküliek közül 109 ezren kaptak munkanélküli-járadékot, 47 ezren jövedelempótló támogatásban, 76 ezren rendszeres szociális segélyben részesültek.

(MTI)

Ajánlat:

KSH