Tízezres leépítés a Flextronics-nál

Vágólapra másolva!
A szingapúri központú Felxtronics International Ltd. bejelentette, hogy második negyedévi nyeresége elmarad a várakozásoktól, valamint közölte, hogy 15 százalékos, mintegy 10 ezer embert érintő leépítést hajt végre. Az elbocsátások a Flextronics magyarországi gyárait várhatóan nem érinti. 
Vágólapra másolva!

A vállalat 329,8 millió dolláros - részvényenkénti 69 centes - nettó veszteséget könyvelhetett el pénzügyi évének második negyedévében, szemben a tavalyi év hasonló időszakában elért 49,9 millió dolláros - részvényenkénti 10 centes - nyereséggel. A Felxtronics nettó bevétele 73 millió dollár - részvényenként 15 cent - volt a második negyedévben, míg egy évvel korábban 104,8 millió dolláros - 22 cent részvényenként - bevételt ért el - írja a CNNmoney.

A First Call által megkérdezett 25 elemző átlagosan 16 centes nyereséget valószínűsített részvényenként, a vállalat pedig 15 és 18 centes profitra számított a második negyedévben.

A Flextronics ezzel párhuzamosan bejelentette, hogy költségcsökkentő intézkedéseket vezet be, amelynek részeként dolgozóinak 15 százalékát, mintegy 10 ezer embert elbocsát.

Az Üzleti Negyed kérdésére Hajnal Sándor, a Flextronics zalaegerszegi gyárának személyzeti ügyekért felelős vezetője elmondta, hogy nincs tudomása arról, hogy a magyarországi üzemeket is érintené a leépítés. Magyarországon a Flextronics gyáraiban készültek a Hewlett Packard nyomtatóalkatrészei.

A Flextronics egyik illetékesétől megtudtuk, hogy a vállalat magyarországi üzemeiben - a zalaegerszegi, a nyíregyházi, a sárvári és tabi gyárakban - összesen mintegy 10 ezren dolgoznak.

(Üzleti Negyed)

Ajánlat:

Flextronics