Az Euronext veheti meg a londoni opciós piacot

Vágólapra másolva!
A párizsi, az amszterdami és a brüsszeli értéktőzsdékből alakult Euronext vételi ajánlatát tartja a legjobbnak a londoni határidős és opciós piac (LIFFE) vezetése, ezért ennek az ajánlatnak az elfogadását javasolja a tulajdonosoknak.
Vágólapra másolva!

Az Euronext LIFFE-részvényenként 18,25 fontot ajánlott készpénzben a legnagyobb európai származékos piacért; az ajánlat 555 millió fontra értékeli a LIFFE-t. A tőzsdén nem jegyzett LIFFE papírjainak árfolyama hétfőn 15,00 font körül volt a másodlagos piaci forgalomban.

A LIFFE-ért az Euronext mellett a londoni értéktőzsde (LSE), valamint a frankfurti tőzsdét üzemeltető Deutsche Börse versengett.

Nem hivatalos hétvégi értesülések szerint az LSE 550 millió fontos részvényes és készpénzes vételi ajánlatot tett a határidős piacra. A Reutersnek még a LIFFE döntése előtt nyilatkozó elemzők azt jósolták, hogy a londoni származékos piac fő részvényesei szoros verseny esetén a legnagyobb készpénzes hányadot tartalmazó ajánlat elfogadását fogják szorgalmazni. Ennek látszik elébe menni a LIFFE vezetésének hétfői javaslata.

(MTI)

Korábban:

A világ legnagyobb tőzsdéje alakulhat meg
(2001. szeptember 28.)