Veszteséges a Telenor harmadik negyedéve

Vágólapra másolva!
A Telenor norvég távközlési vállalat az idei év harmadik negyedévében 2,55 milliárd korona adózás előtti veszteséget szenvedett el, pénzforgalmi többlete pedig 2,1 milliárd koronára csökkent. A vállalat egyébként hétfőn 100 százalékos tulajdont szerzett a Pannon GSM Távközlési Rt.-ben.
Vágólapra másolva!

A legnagyobb norvég távközlési vállalat, a Telenor 2,55 milliárd norvég korona adózás előtti veszteséget ért el leírások után a harmadik negyedévben, szembena tavalyi harmadik negyedévben elért 313 millió korona adózás előtti nyereséggel.

A társaság pénzforgalmi többlete 2,11 milliárd koronára csökkent a tavalyi 2,76 milliárdról - tette közzé a Telenor keddi közleményében.

A Telenort tavaly decemberben részben privatizálták, részvényeit bevezették a tőzsdére, de a cég 78 százaléka továbbra is állami tulajdonban van. A cég részvényeinek árfolyama hétfőn 34,20 norvég koronán zárt, 0,80 koronával, 2,29 százalékkal olcsóbban, mint pénteken. Kedd reggel a frankfurti értéktőzsdén 4,04 euró volt az ára, 1 százalékkal drágább a hétfői zárónál.

Hétfőn egyébként aláírták azt a megállapodást, amely szerint a Telenor, újabb 74,22 százalékot vásárolva, megszerezte a Pannon GSM Távközlési Rt. 100 százalékát. A Telenor 1,002 milliárd eurót fizetett a Pannon GSM 74,22 százalékáért.

(MTI)

Ajánlat:

Telenor

Korábban:

A Telenoré a teljes Pannon GSM
(2001. október 29.)