<P class="MsoNormal">Az Ecostat 7,1 százalékos inflációt vár márciusra

Vágólapra másolva!
Jövő év márciusban a fogyasztói árak 12 havi indexe mintegy 7,1 százalékkal lesz magasabb az egy évvel korábbinál - áll az Ecostat Gazdaságelemző és Informatikai Intézet legfrissebb kiadványában. Az intézet a BUX-index értékét 7400 pont körülire becsülte meg februárra.
Vágólapra másolva!

Az intézet Mikroszkóp kiadványában megjelent előrejelzés szerint ugyanebben az időszakban a termelői árak szintje 3 százalékkal haladja majd meg az egy évvel korábbit.

Néhány hónapos stagnálás után 2001 végén, illetve 2002 elején erősödhet az ipari termelés növekedése. Az intézet prognózisa szerint 2002 februárjában az iparban a belföldi értékesítés 4, az exportértékesítés 11,8, az ipari termelés pedig 7,2 százalékkal bővülhet az előző év azonos időszakához képest.

Az Ecostat előrejelzése szerint a kiskereskedelemben a következő hónapokban a forgalom volumennövekedése erősödik, februárra a volumennövekedés eléri az 5,3 százalékot az egy évvel korábbi szinthez képest.

A gazdaságelemző intézet a nemzetközi részvénypiaci fordulót december végére várja, a BUX-index értékét 2002. február végén 7400 pont körülire becsüli.

(MTI)